Verwenontbijtje: bosbessen tosti met ‘geitenkaas’

bosbessentosti2

Ergens in het voorjaar las ik in een supermarktblaadje over een tosti met geitenkaas en bosbessen. Dat klonk zo ontzettend lekker dat het in mijn hoofd bleef rondwaren. Hier zou ik wat mee gaan doen.
Ondertussen is de zomer al zo goed als voorbij, nog steeds had ik het niet gemaakt (tot vandaag!), maar het zat nog steeds ergens achter in mijn hoofd.
Tijd om de stoute schoenen aan te trekken!

Ik hoopte dat als ik tofu op de juiste manier op smaak zou brengen, het een klein beetje op geitenkaas zou gaan lijken.
Toen ik het vandaag eindelijk probeerde werden al mijn verwachtingen overtroffen.

Ik gebruik in dit recept honig, omdat dit het beste resultaat geeft. Dit is natuurlijk geen vegan product. Als je het volledig vegan wilt houden zou je agavesiroop of maple syrup kunnen gebruiken.

Wees overigens niet te zuinig met de smaakmakers (behalve de edelgist). De tofu heeft hier best wat van nodig om een lekkere smaak te krijgen en op geitenkaas te gaan lijken.

bosbessentosti

Voor 4 tosti’s

Wat heb je nodig?

  • 200 gram tofu
  • citroensap
  • 1 plak vegan kaas
  • zout
  • edelgist
  • honing
  • bosbessen (als je uit de diepvries gebruikt, ontdooi ze dan eerst)
  • basilicum/ tijm
  • 8 boterhammen

Hoe ga je te werk?

Verwarm je tosti-ijzer. Hak de tofu samen met de plak vegan kaas fijn in (het kleine bakje van) de keukenmachine. Breng de tofu op smaak met zout, honing, citroensap en edelgist. Proef steeds tussendoor of de smaak al een klein beetje op geitenkaas gaat lijken.

Smeer de boterhammen in met honing en smeer het tofumengsel hier overheen. Beleg per tosti steeds één kant met tijm/ basilicum en bosbessen. Doe de andere boterham er bovenop en bak in het tosti-ijzer. Je kunt eventueel nog wat olie/ vegan boter op de buitenkant voor een extra bruin/ krokant effect.

En, verbazingwekkend lekker niet? Laat je een reactie achter als je het gemaakt hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *