Baked beans

baked beans 2.jpg

Ik hou van een Engels ontbijt. Jij ook? Lekker hè? Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik dat voor het laatst gegeten heb. Tja, worstjes, eieren, spek… Of je neemt gewoon de bonen, op toast. En dan niet die uit de supermarkt, in van die zoete, drillerige tomatensaus. Gewoon lekker zelf maken. Het is namelijk super makkelijk! Mocht je trouwens wel de uitgebreidere versie willen, gebruik dan eens voor de rest dit recept vegan English breakfast van de Vegan Challenge. Maar wel met mijn bonenrecept hè?

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 1/2 (klein) blikje tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 el sojasaus
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 1 blik cannellini-bonen*
  • bieslook en peterselie, fijngeknipt

Hoe ga je te werk?

Spoel de bonen in een zeef af. Verhit een klein beetje olie in een pan met anti-aanbaklaag en fruit de ui, voeg er dan de tomatenpuree en andere smaakmakers aan toe en laat even bakken. Roer dan de gezeefde tomaten erdoor en tot slot de uitgelekte bonen. Laat de bonen goed warm worden. Serveer met de kruiden op geroosterd brood of een afbakbroodje.

 

*of gedroogde witte bonen. Deze moet je alleen wel de hele nacht laten weken en op de dag zelf nog een tijd koken, dus hier moet je dan wel rekening mee houden.

Eén gedachte over “Baked beans”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *