At SEVEN (@7) Amsterdam – Recensie

7-tafel.jpg

Het was woensdagochtend, het was warm, we waren vergeten overnight oats in de week te zetten, we waren ook vergeten diepvries fruit te ontdooien…

Kortom, we zochten een reden om weer eens uit ontbijten te gaan. Mijn lief had onze oudste dochter al naar school gebracht, dus we waren met z’n drietjes.
Enig probleem was dat ik wel om 10 uur een afspraak bij de fysio had staan, dus het moest een ‘quicky’ worden.
Nu wonen wij niet ver van de Scheldestraat en de fysio zit tussen ons huis en de Scheldestraat in, dus @7 leek een logische keuze.

We konden voor de deur parkeren, dus dat zat alvast mee. Het was heel lekker weer en buiten stond een aantal tafeltjes. Helaas waren er buiten alleen nog maar tafeltjes vrij waar je met z’n tweeën aan kon zitten, dus we gingen binnen zitten. Maar daar zit je hartstikke leuk (in zo’n soort treinopstelling) dus dat was prima.

We kregen al snel een dikke knipoog, die wilde zeggen: ik zie jullie en kom er zo aan. Heerlijk, eindelijk eens niet een meisje van 16 in de bediening maar gewoon iemand die weet wat ze aan het doen is. En inderdaad, een minuutje later stond ze bij ons.

Ik nam een soja cappuccino (€2,50)  en, heel simpel, een vers fruit bowl (€5,50). Onze dochter had haar zinnen op een smoothie gezet, dat werd de mango, verse jus, banaan smoothie (€5,50). En mijn lief zit in een soort ‘cheat-periode’ dus die eet buiten de deur alles behalve plantaardig. Hij nam dan ook roerei met gerookte zalm van Franks smokehouse (€8,50)

at-7-close-up-eten.jpg

Mijn koffie kwam tegelijk met het eten (minder dan 10 minuten later) en was lekker, precies goed op temperatuur (dat schijnen veel mensen toch wel een dingetje te vinden met sojamelk).
De vers fruit bowl zat vol met ananas en meloen met wat aalbessen, banaan en aardbei. Niet veel aan te verpesten, dus gewoon lekker. De smoothie van onze dochter was heerlijk romig van de mango en banaan. Die neem ik volgende keer ook (als voorgerechtje 😉).
Het gerecht van mijn lief is niet helemaal geschikt voor hier, maar scheen wel heel lekker te zijn.

Andere dingen van de menukaart die ik volgende keer ga proberen:
  • Een van de Brazilian super bowls (bv de Bali Coco Bowl: groene kokos, papaya, ananas, banaan, appel, homemade granola en blueberries
  • homemade vegaburger (waarvan ik eigenlijk niet zeker weet of ie vegan is)
  • broodje hummus met gebakken groenten, salsa verde en pijnboompitten.
conclusie

Kortom, simpel eten, maar je zit hier ontzettend leuk. Leuke inrichting en vriendelijke en snelle bediening. Groot voordeel: ze gaan al ’s ochtends om 7 uur open (ja, vandaar de naam) en ze zijn leuk voor kinderen!
Ik ga snel terug, maar dan zorg ik dat ik wat meer tijd heb!

At SEVEN (@7), Scheldestraat 92 Amsterdam
TEL: 020-6709295

at 7 interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *