Havermout crumble met appel en vijgen uit de oven.

Wij hebben dit ontbijt vorig weekend gegeten en nu ik het hier opschrijf en de foto’s zie loopt het water me spontaan weer in de mond. Potverdorie, wat was dat lekker zeg.
Het is dat we hier door de week niet genoeg tijd voor hebben anders zou het veel vaker op het menu staan.

appel-vijgen crumble2

Echt een weekendontbijt dus. En het past helemaal bij de herfst door de kaneel, warme appeltjes, noten en vijgen.
Zet als je opstaat meteen de oven aan, dan wordt het meteen al lekker warm in huis. En ga dan aan de slag. Geniet nog even van de rust, want de keuken zal snel vol staan met belangstellende huisgenoten die op de geur zijn afgekomen 😁. Sta je nou een appeltaart te bakken?

Ik vind de combinatie van een warm ontbijt uit de oven samen met iets kouds altijd heel erg lekker. Daarom zou ik er zelf voor kiezen om er iets van vegan kwark of yoghurt bij te eten, als een soort sausje. Ik nam dit keer vegan kwark (van Provamel) maar misschien zou ik een volgende keer sojayoghurt gebruiken. Die is nog wat ‘sauziger’. Of neem sojayoghurt met vanillesmaak. Helemaal lekker, alleen wel wat meer suikers. Eet smakelijk en een fijn weekend!

appel-vijgen crumble3

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 4 appels
  • 3 el kaneel/ koekkruiden
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 80 gram havervlokken
  • 1 handje noten (ik gebruikte pecannoten)
  • 2 1/2 el agavesiroop
  • 1 1/2 el kokosolie
  • grof zeezout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de appels en snijd in blokjes. Meng 1 eetlepel kaneel door de blokjes appel. Snijd de vijgen in stukjes en doe samen met de blokjes appel in een ingevette ovenschaal.

Bak 45 minuten in het midden van de oven.

Serveer er eventueel (vanille) sojayoghurt of vegan kwark bij.

appel-vijgen crumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *