Vegan gierstpap met abrikozenpuree en fruit

gierst3.jpg

Ontbijtjes zijn toch wel een beetje mijn specialiteit, hoewel ik daar nou juist het meest moeite heb om te bedenken. Er zijn maar zoveel dingen die je kunt doen met havermout en fruit. Soms maak ik wel eens een uitstapje naar een hartig ontbijt zoals baked beans of ontbijt rösti maar af en toe heb je gewoon zin in fruit. Dus vandaag eens een ontbijt gemaakt van gierst. Gierst is geen graan maar een zaad, net als quinoa. Gierst is van nature glutenvrij. Mocht je geen gierst in huis hebben, dan kun je ook quinoa gebruiken.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 80 gram gierst
  • 200 ml plantaardige melk
  • zout
  • 2 bananen
  • 60 gram gedroogde abrikozen
  • abrikozen/ perziken/ ander fruit

Hoe ga je te werk?

Doe de gierst met de melk en een snufje zout in een pannetje en laat 15 minuten koken. Giet af en schep de in plakjes gesneden bananen erdoor.

Snijd intussen de gedroogde abrikozen in stukjes (of knip met een schaar) en doe in een ander pannetje. Giet er kokend water op tot het net onder water staat. Laat 10 minuten koken.

Doe de stukjes gedroogde abrikoos met een beetje van het kookwater in een hakselmolen (ik heb zelf zo’n kleine hakselmolentje bij mijn staafmixer) en maal fijn. Voeg eventueel meer water toe.

Serveer de gierst met de abrikoos en stukjes fruit.

gierst.jpg

2 gedachten over “Vegan gierstpap met abrikozenpuree en fruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *